L’operadora de telecomunicacions s’integra en el patronat de la Fundació i2CAT
per reforçar els seus projectes de recerca i desenvolupament en l’àmbit digital

● La col·laboració entre Parlem i i2CAT s’iniciarà amb dos projectes pilot 5G a l’àrea metropolitana de Barcelona

● L’aliança d’ambdues organitzacions permetrà desenvolupar iniciatives innovadores dins del món de les telecomunicacions

 

Barcelona, 23 febrer del 2021.– Parlem Telecom i la Fundació i2CAT han signat una aliança estratègica, per la qual l’operadora de telecomunicacions catalana s’integra en el patronat del centre de recerca amb el propòsit de reforçar els seus projectes d’investigació i desenvolupament, així com per contribuir a la digitalització del conjunt de la societat catalana. Amb aquest acord, Parlem Telecom es compromet a invertir en iniciatives innovadores desenvolupades per i2CAT en l’àmbit català de les telecomunicacions.

El president de la Fundació i2CAT, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha destacat que “les aliances estratègiques com la que s’ha formalitzat entre la Fundació i2CAT i Parlem Telecom són essencials perquè el coneixement d’excel·lència en tecnologies digitals avançades de què disposa el centre contribueixi a impulsar el sector TIC català, generar noves oportunitats de negoci i impactar positivament al conjunt de la societat i les empreses del país”.

En paraules d’Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom, aquesta aliança “reforça el nostre lideratge dins del sector TIC català i ens permet col·laborar amb un actor clau en l’àmbit de la recerca digital, com és la Fundació i2CAT”. Es tracta, en definitiva, d’un acord que “ens permetrà ser una operadora de telecomunicacions influent en els projectes prioritaris d’innovació que necessita Catalunya per estar a l’avantguarda digital, com els que estan vinculats amb la tecnologia 5G”.

Amb la signatura d’aquest acord, Parlem Telecom s’uneix en el patronat d’i2CAT a la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Ramon Llull, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, Orange, Cellnex, Juniper Networks, CISCO, Vodafone, Fujitsu i Mediapro.

Dissenyant la societat digital del futur

Un dels objectius estratègics de la Fundació i2CAT és articular i incentivar l’adopció de les tecnologies digitals avançades per part de les empreses, col·laborant amb elles per co-desenvolupar solucions i productes innovadors que permetin resoldre reptes i necessitats tant de les empreses com de la societat.

L’expertesa del centre de recerca en projectes d’innovació en 5G, entre altres tecnologies digitals disruptives, es posa al servei de les empreses per generar impacte directe en els diferents sectors econòmics. La incorporació de Parlem Telecom en el patronat de l’entitat respon a aquest objectiu de col·laborar amb el sector TIC català per aportar la vessant més innovadora i posar en marxa projectes tractors en l’àmbit de les xarxes de telecomunicacions, on actualment la 5G ja està generant noves oportunitats de negoci.

La primera de les iniciatives que duran a terme conjuntament Parlem Telecom i la Fundació i2CAT serà un doble projecte pilot vinculat a la tecnologia 5G i que tindrà lloc a l’àrea metropolitana de Barcelona. Els pilots posaran el focus en la mobilitat autònoma i sostenible i en l’impuls de la realitat augmentada en entorns comercials. Les dues proves s’emmarquen en el projecte 5G Catalunya, que és part de la convocatòria de pilots 5G de Red.es. Properament es coneixeran més detalls d’ambdues actuacions.