L’empresa de telecomunicacions catalana ha sortit amb un valor de 45’3 M€
i ja ha crescut més d’un 28% en la primera hora als mercats

● Ernest Pérez-Mas, CEO de l’operadora catalana, ha tocat aquest migdia la campana de la Borsa de Barcelona en un acte que ha comptat amb la participació de Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori

● Les accions de Parlem Telecom han tingut un preu de sortida de 2,83 euros, que ja havien augmentat per sobre dels 3,6 euros en una hora després de la sortida al BME Growth

● En la seva intervenció, Jordi Puigneró ha celebrat el cas d’èxit de l’operadora de telecomunicacions amb “ADN català” i ha destacat que Catalunya ha de ser “un país digital, connectat, amb empreses que garenteixin la connectivitat, com Parlem”

● Pérez-Mas ha anunciat una expansió estatal i internacional de Parlem com a grup de telecomunicacions per reproduir a diversos territoris amb una identitat pròpia el “model d’operadora virtual de proximitat europea”. Així, ha destacat el llançament d’una nova operadora al País Valencià aquest estiu

 

Barcelona, 22 de juny de 2021. – Parlem Telecom ja ha sortit a borsa. L’operadora de telecomunicacions catalana, que compleix enguany set anys d’existència, ha consolidat la seva expansió empresarial entrant a cotitzar al BME Growth amb un valor de sortida com a companyia de 45’3 M€ i un preu per acció de 2’83 euros.

L’acte de benvinguda al mercat financer s’ha celebrat a la Borsa de Barcelona i ha comptat amb la participació de Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, i d’Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom, que com a fundador i màxim accionista de l’operadora ha estat el responsable de “tocar la campana” aquest migdia com a tret de sortida de la cotització. Menys d’una hora després, el preu de les accions de la companyia catalana ja havia superat els 3’6 euros i el valor total de l’empresa havia augmentat en més d’un 28%. El codi de negociació de l’operadora de telecomunicacions al BME Growth és “PAR”.

En la seva intervenció, Jordi Puigneró ha ressaltat que “Catalunya ha estat un país industrial, però també ha de ser un país digital, connectat, amb empreses que garanteixin la connectivitat, com Parlem”. En aquest sentit, el vicepresident de la Generalitat ha celebrat l’èxit de l’operadora ressaltat que “està feta a casa nostra, té “ADN català” i posant en valor que ha sorgit del “teixit emprenedor” del país.

Per la seva banda, Ernest Pérez-Mas, ha fet un repàs de la trajectòria històrica de Parlem Telecom i ha destacat que la sortida a borsa només és un primer pas per esdevenir un gran grup de telecomunicacions internacional, en el qual s’exporti el model d’èxit de Parlem Telecom com a “operadora virtual de proximitat europea”. L’objectiu és crear marques pròpies per altres territoris estatals i europeus per tal de diferenciar-se en un mercat de les telecomunicacions cada cop més concentrat en poques operadores de gran magnitud. En aquest sentit, Pérez-Mas ha destacat que Parlem, juntament amb dues empreses valencianes amb les quals s’ha fusionat, Octel Telecom i Comunicaciones Bucle, crearà una operadora pròpia per al mercat del País Valencià que naixerà aquest estiu.

L’acte també ha comptat amb la participació d’Eduardo Ansaldo, president de la Borsa de Barcelona, i de Jesús González Nieto-Márquez, director gerent de BME Growth. Ansalso ha destacat el gran pas empresarial que ha donat avui Parlem Telecom, que “és la tercera incorporació que celebrem el 2021 al mercat de BME” i ha posat en valor que “cada vegada més companyies decideixin fer el salt als mercats financers per trobar la visibilitat, l’accés als inversors i la reputació que aquests aporten”.

La presentació a la Borsa de Barcelona de Parlem Telecom ha comptat amb l’assistència d’altres autoritats destacades, com Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat o Eduard Martín, director de 5G a Mobile World Capital Barcelona. A més, han assisistit a l’acte diverses personalitats del món econòmic, empresarial i tecnològic de Catalunya, com són Xavier Sala-i-Martin, Elies Campo, Susana Prado, Genís Roca, Josep Maria Echarri o Joaquim Carandell.

Pots veure l’acte en diferit, en aquest enllaç.