Ernest Pérez-Mas (1963, Barcelona)

Notícies

2014

Presideix i és el Director General de Parlem Telecom, l’Operadora de Telecomunicacions de Catalunya. El 12 de setembre de 2012, el dia després de la primera Diada independentista, Ernest Pérez-Mas visita una fira de telecomunicacions a Madrid i s’adona que, d’una quarentena d’operadors presents a la fira, cap d’ells era català. Torna de Madrid amb la idea de crear una teleoperadora Catalana i el juliol del 2014 neix Parlem.

Com a Enginyer Tècnic de Telecomunicacions per la URL, Diplomat en Màrketing i Vendes per ESADE i Diplomat en Direcció General per IESE, Pérez-Mas ha creat el primer gran grup de telecomunicacions d’origen català. La seva dilatada trajectòria li ha permès adquirir un control i coneixement òptim del mercat i situar Parlem Telecom entre els líders en quota de mercat de serveis generalistes de telecomunicacions a Catalunya. Parla amb fluïdesa sis idiomes.

Els principals pilars que ha impulsat Ernest Pérez-Mas a construir Parlem són la proximitat, fent-ne una companyia propera que posa el client al centre de les operacions; la modernitat, amb una proposta de valor per atraure els ‘sènior millenials’ i la catalanitat, impulsant l’economia circular i contribuint a crear riquesa als territoris de parla catalana.

La companyia ha duplicat la seva facturació 5 anys consecutius i al 2020 el Financial Times la situa en la posició 200 de les empreses europees que creixen més ràpidament, segons el seu rànquing”FT 1000 – Europe’s Fastest Growing Companies 2020” i també com a la primera de l’estat espanyol del sector de les telecomunicacions.

2013

Esdevé responsable del hub de mobililitat de la Mobile World Capital Barcelona on, durant 15 mesos, col·labora en el desenvolupament d’un nou sector industrial a l’entorn de les comunicacions mòbils per transformar Barcelona en una ciutat mòbil global.

2012

Funda i és el CEO d’Evolution Telecom Iberia (empresa de serveis d’intercanvi de tràfic telefònic internacional i integradora de comunicacions).

2007

És designat director del sud d’Europa a ShoreTel (líder del mercat de comunicacions unificades d’IP) i torna a posicions executives multinacionals. El mateix any funda i és CEO d’Artificial Security Technologies, empresa fabricant d’equips de seguretat de xarxa.

2005

Funda i és el CEO d’Active Career (plataforma d’IA per analitzar les capacitats personals i assessorar carreres professionals) fins el 2006, que és director europeu a Witness Systems (líder en solucions software per a millorar els call centers).

2001

Entra a Avaya, empresa multinacional fabricant d’equips de telecomunicacions – EUA, primer com a director de la divisió de dades per a Europa i després com a director de la divisió de telefonia IP del sud d’Europa.

1987

Comença venent ordinadors en un fabricant local. El 1992 treballa a Alcatel com executiu de vendes de grans clients a Catalunya, passa com a Country Manager d’Espanya i
Portugal de Madge Networks, càrrec que també exerceix a Lannet, i més tard a Lucent Technologies. Mesos més tard, obté el càrrec de director de divisió de networking.