L’operadora de telecomunicacions catalana s’incorpora com a empresa sòcia de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya

  • La companyia catalana s’afegeix a diversos projectes de CTecno per promoure l’accés de nous professionals al sector TIC català apostant per una major participació femenina i facilitant la formació universitària de joves amb pocs recursos econòmics
  • L’acord també contempla la celebració d’una jornada de debats en la qual s’abordarà la situació de la llengua catalana al món TIC

 

Barcelona, 30 de març de 2021.– Parlem Telecom i la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) han signat un acord de col·laboració per promoure la Societat de la Informació i del Coneixement a través de la col·laboració directa en l’organització d’esdeveniments, reunions, trobades de networking i la generació i difusió de coneixement dins del sector TIC català.

El pacte contempla la implicació de Parlem Telecom en dues iniciatives de CTecno que busquen pal·liar la manca de professionals TIC que hi ha a Catalunya per satisfer les demandes laborals i alhora fomentar una major diversitat al sector. D’una banda, l’operadora participarà en el projecte DonaTIC, que impulsa la presència de professionals femenines en l’àmbit digital i ha ideat el Manifest DonaTIC, que preveu un pla d’acció per a la igualtat de gènere en les empreses amb sis eixos principals: publicació de les places, entrevistes de selecció, salari, carrera professional, corresponsabilitat i conciliació i branding corporatiu i comunicació. Susana Prado, que és una de les responsables del Grup de Treball DonaTIC de Ctecno, també és membre del Consell Assessor de Parlem Telecom.

La segona iniciativa en la qual Parlem Telecom col·laborarà amb CTecno és Apadrina TIC, un programa de beques d’ajut a la matrícula d’estudiants que es troben en una situació desfavorida econòmicament a causa de la Covid-19 amb l’objectiu que puguin finançar les carreres universitàries d’enginyeria informàtica i telecomunicacions i formar-se com a professionals TIC.

El conveni de col·laboració, signat per Francesc Bert, responsable d’empreses del CTecno, i Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom, també facilitarà que l’operadora de telecomunicacions s’impliqui en les jornades anuals de Tecnologia en Català organitzades per CTecno, en les quals s’aborden els reptes de la llengua en el sector tecnològic i es contribuex a la difusió del català a les TIC. En aquest sentit, Parlem Telecom és una de les tres finalistes dels premis Martí Gasull i Roig 2021, que reconeixen anualment persones i entitats que treballen per defensar la llengua catalana.

Parlem Telecom i CTecno comparteixen experiència tecnològica al territori, valoren en els seus projectes el potencial que ofereix el català i treballen perquè la innovació TIC consolidi Catalunya com un hub de referència internacional en aquest sector. El seu acord de col·laboració suposa que un total de 50 companyies del sector tecnològic català ja formen part del consell d’empreses del Ctecno.