El grup de telecomunicacions català ha presentat avui al mercat BME Growth el balanç econòmic positiu del 2021

  • L’augment d’ingressos anual és d’un 95%, ja que el Grup Parlem Telecom ha passat d’una facturació de 18,8 M€ (2020) a una de 36’7 M€ (2021)
  • Els resultats reflecteixen la solidesa al mercat borsari del Grup, que té actualment un valor de 6,2€/acció i una capitalització de 100M€
  • Parlem Telecom ha deixat de ser una operadora per esdevenir un Grup, que ha adquirit diverses empreses locals de comunicacions i ha llançat la marca Aproop Telecom

Barcelona, 30 d’abril de 2022. – El Grup Parlem Telecom segueix en fase d’expansió i ha duplicat la seva facturació proforma anual assolint els seus millors resultats històrics el 2021; un any marcat per la sortida al
mercat borsari BME Growth a finals del mes de juny. En concret, el grup de telecomunicacions català ha aconseguit el 2021 uns ingressos de 36’7M€, que suposen un increment del 95% respecte els obtinguts el
2020 (18,8 M€) i tripliquen els del 2019 (10,9 M€). Pel que fa a l’EBITDA, ha tornat a ser positiu al passar-se de 660.000€ (2020) a 1.310.000€ (2021). Aquestes bones dades reforcen l’aposta de Parlem Telecom per
un creixement pausat i sòlid al BME Growth, on les seves accions tenen actualment un valor de 6,2€ i la seva capitalització és de 100M€.

Durant el 2021, Parlem Telecom ha deixat de ser una operadora de telecomunicacions per esdevenir un Grup de Telecomunicacions amb capacitat d’aglutinar sota el seu paraigües diverses empreses. En aquest
sentit, s’han adquirit les companyies de telecomunicacions Octel i Bucle (València), Tecno-so (Taradell) i Sonnet (Hostalets de Balenyà), així com la companyia de serveis informàtics per a empreses Infoself (Girona). A
més, s’ha llançat Aproop Telecom, una nova operadora ideada pel mercat valencià. Tots aquests moviments de caire local, als quals cal afegir l’obertura de botigues físiques exclusives de Parlem Telecom a diverses
comarques (actualment, ja n’hi ha 19 que estan operatives), han reforçat encara més el Grup als territoris catalanoparlants i ofereixen bones perspectives de creixement per als propers exercicis. Alhora, Infoself ha
estat homologada per Red.es per tramitar subvencions del programa Kit Digital (Fons europeus Next Generation) per donar suport a les empreses en els processos de digitalització, ciberseguretat i servei al núvol.

El creixement del Grup Parlem Telecom el 2021 es fa palès en el seu bon ritme de captació de clients, ja que s’han arribat a les 153.000 línies actives, el que suposa un augment del 85% respecte el 2021 (83.000
línies actives). L’atenció als usuaris, que busca ser personalitzada i propera, segueix sent un altre dels punts forts del Grup, que té un churn rate (taxa de cancel·lació que medeix el percentatge de clients que deixen
de fer servir els serveis que ofereix una empresa en un període determinat) molt per sota de la mitjana del mercat de telecomunicacions. En concret, el churn de Parlem Telecom del 2021 va ser d’un 0’94%, el
que suposa una millora considerable respecte l’1’79% del 2020.

Sobre Parlem Telecom

L’origen del Grup Parlem Telecom es remunta al 2014, any en el qual es va fundar l’operadora de telecomunicacions Parlem Telecom, que actualment ofereix serveis integrals de telecomunicacions, tant per a
particulars com per a empreses, des de Catalunya i en català amb un tracte de proximitat al client. El Grup, que està presidit per Ernest PérezMas, cotitza a la borsa al mercat BME Growth i ha impulsat Parlem Ventures, una acceleradora d’startups tecnològiques. A més de Parlem Telecom, el Grup compta amb altres empreses com Infoself o Aproop Telecom i ha creat la divisió Parlem Energia arran de la compra d’Ecolium.

Amb seu al districte 22@ de Barcelona, Parlem Telecom és un Grup innovador que desenvolupa projectes d’avantguarda vinculats a camps com el 5G o la intel·ligència artificial. A més, ofereix múltiples solucions
tecnològiques innovadores a mida de les necessitats de cada empresa mitjançant la línia de negoci Parlem Empreses i està executant un pla d’obertura de botigues físiques a tot Catalunya. L’objectiu a llarg termini
del Grup Parlem Telecom és fomentar la implantació d’operadors regionals de proximitat a altres territoris de parla catalana a Europa que s’adaptin a la identitat social i cultural de cada zona. En aquest sentit, es
va llançar la mencionada operadora Aproop Telecom, que ofereix serveis integrals de mòbil, internet i telefonia fixa de proximitat al País Valencià.

Contacte de Premsa:

Carles Matamoros
Parlem Telecom – Intermèdia Comunicació
E-mail: cmatamoros@intermedia.cat
Mòbil: 696 12 30 33