Ernest Pérez-Mas, CEO del Grup Parlem Telecom, exposa el cas d’èxit de la companyia al MVNOs World Congress 2022, l’esdeveniment mundial d’operadors mòbils virtuals que se celebra a la capital d’Alemanya

Parlem Telecom es disposa a seguir creixent més enllà de Catalunya amb l’objectiu d’esdevenir a llarg termini un grup de telecomunicacions de proximitat de referència, que aglutini diversos operadors regionals europeus. Aquest model de negoci va ser presentat per Ernest Pérez-Mas, CEO del Grup Parlem Telecom, al congrés mundial d’operadors mòbils virtuals celebrat a Berlín. En la seva intervenció al MVNOs World Congress 2022, Pérez-Mas va posar en valor que l’èxit del projecte de Parlem Telecom es deu en bona part a l’aposta forta de la companyia pel client en una comunitat cultural amb unes particularitats pròpies, com és la catalana. “Nosaltres oferim a Catalunya un servei de proximitat, que ens diferencia de les grans operadores, ja que coneixem de primera mà les necessitats de l’usuari i el territori on viu i treballa”, ha argumentat.

En el context del congrés de telecomunicacions, Pérez-Mas ha defensat que el model desenvolupat a Catalunya per la seva companyia, en el qual factors com el preu o el producte no són els més determinants en la captació de nous clients, és perfectament aplicable en altres regions amb una identitat diferenciada a nivell lingüístic i/o cultural. En aquest sentit, ha detallat que el Grup Parlem Telecom va posar en marxa el 2021 Aproop Telecom, una operadora de telecomunicacions dirigida a la comunitat del País Valencià, i estudia de cara al futur la creació de noves marques en altres territoris dins del continent europeu.

En la seva exposició al MVNOs World Congress 2022, el CEO de Parlem Telecom ha sostingut que en els propers anys es produirà a Europa una progressiva “concentració en el sector de les telecomunicacions”, que provocarà que cada cop hi hagi operadores supraestatals de majors dimensions que dominin el mercat. En aquest escenari, Pérez-Mas creu que “el nínxol de les telcos regionals de proximitat es mantindrà” i que Parlem Telecom ha d’aprofitar aquesta oportunitat per seguir aliant-se amb operadors locals per crear noves marques i exportar el seu model de negoci. A més, ha apuntat que, a diferència d’Espanya, que té una penetració de fibra òptica molt superior a la mitjana del continent, la majoria d’estats d’Europa encara tenen molts territoris en els quals no s’ha desplegat fibra, el que suposa “una oportunitat” pels operadors regionals que vulguin créixer a zones que no tenen xarxa.

Sobre el MVNOs World Congress 2022

El MVNOs World Congress (les sigles signifiquen en anglès “Mobile Virtual Network Operators”) és l’esdeveniment anual de caràcter global més rellevant del sector dels operadors mòbils virtuals, que enguany ha reunit els dies 7, 8 i 9 de juny més de 500 professionals sèniors a Alemanya i ha comptat amb un total de 80 ponents, entre els quals el CEO de Parlem Telecom. El congrés, que ha tingut enguany com a seu el Maritim proArte Hotel de Berlín, ha acollit una cimera sobre la Internet de les Coses i ha tractat qüestions com l’adopció de les eSims o la implantació del 5G.